Munck Gruppen opkøber stor islandsk entreprenør

21. december 2016  |  Munck Gruppen a/s

Pressemeddelelse

 

Munck Gruppen har i dag overtaget Islands største entreprenør, LNS Saga.

 

”Vi har gennem længere tid haft fokus på det skandinaviske marked, og med købet af LNS Saga kan vi for alvor cementere vores position i Island, Grønland, Færøerne og Norge”, udtaler adm. dir. Hans Christian Munck.

 

LNS Saga opnår i 2016 en omsætning på godt DKK 800 mio. og råder over knapt 400 medarbejdere. Det islandske entreprenørselskab har brede kompetencer indenfor havnebyggeri, kystsikring, erhvervsbyggeri, lufthavne, tunnel- og vejbyggeri samt etablering af kraftværker, og Munck Gruppen udvider således sit virkefelt betragteligt.

 

”Vi får adgang til en række kompetencer og synergier, som vi kan bringe i spil ved fremtidige store, komplekse opgaver. LNS Saga et ungt selskab med en engageret medarbejderkreds og en erfaren ledelse, og vi har store forventninger til den fremtidige udvikling både i Island og det øvrige Norden.”

 

”Der vil naturligvis være forskel på den islandske og danske firmakultur, og vi glæder os voldsomt til at komme i gang med integrationen mellem de to selskaber”, fortsætter Hans Christian Munck. ”Jeg er overbevist om, at vi vil finde adskillige områder, hvor vi kan supplere og supportere hinanden. Trods en kraftig vækst har LNS Saga formået at holde høj fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed, og det ligger helt i tråd med det arbejde, som vi prioriterer i Munck Gruppen. Organisationen er kendetegnet ved en stærk korpsånd, og vi ser frem til et spændende og dynamisk samarbejde.”

 

Det islandske opkøb ligger naturligt i tråd med Munck Gruppens vækststrategi og ønske om stigende aktivitet både i Danmark og i udlandet. Selskabet havde før opkøbet en omsætning i 2015/16 på 1,6 mia. og ca. 1.100 ansatte.

 

Munck Gruppen beskæftiger efter opkøbet ca. 1.500 medarbejdere.

 

Billedarkiv: klik her

Se flere nyheder