Styret underboring

- opgravningsfri og skånsom boring af kabler og rør

munck 4.jpg
styret boring.JPG
styret boring 1.jpg
styret boring 2.jpg
styret boring 3.jpg
_DSC0673.jpg

 

Styret underboring er en velkendt metode, som tilvælges oftere til en lang række opgaver. Det skyldes særligt metodens skånsomhed, Med styret underboring er det nemlig kun nødvendigt med to opgravninger i borearbejdet.

 

Styret boring er en af vores mange spidskompetencer indenfor no-dig. Vi dækker hele landet, og ingen opgave er for lille eller for stor.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på din opgave, hvor vi sammen tilpasser løsningen til dit projekt.

Hvad er styret underboring, og hvordan virker det?

Med styret boring er det muligt at foretage nyanlæg og ledningsrenoveringer med meget få opgravninger. Boringen udføres med en boremaskine mellem et start- og sluthul, hvor vi med special-søgeudstyr følger borehovedet. På den måde kan vi lave både vertikale og horisontale retningsstyrede ændringer under boringen.

 

Den overskydende jord føres ud med borevæsken i form af boremudder, hvorefter jorden bortskaffes med slamsuger. Pga. koordinering er dette oftest inkluderet i prisen.

 

Styrbar boring bruges særligt på tværs af åer, veje og jernbaner, men metoden kan bruges til alle forhold. I byområder med dyr belægning og meget trafik er styret underboring en både billigere og hurtigere metode end traditionelle opgravninger.

 

Kom med os på opgave og oplev en styret boring i denne video:

Fordele ved styret boring

Styret boring har en række primære fordele, herunder bl.a.:

 • Minimering af trafikproblemer
 • Minimering af opgravning og etablering
 • Kort anlægstid
 • Opretholdelse af drift på de eksisterende ledninger under udførelse
 • Flere rør kan indgå i samme boring

Styret boring er bl.a. en god løsning ved steder som:

 • Jernbaner
 • Åer
 • Søer
 • Fredede områder
 • Motorveje
 • Under bygninger

Traditionelle opgravningsmetoder medfører ofte store gener for infrastruktur på opgravningsstedet. Derfor bliver styret underboring en mere og mere udbredt metode.

 

Hvad koster styret underboring?

Prisen på styret boring afhænger af projektets størrelse, hvor længden på boringen, dimensionerne på rørene og forholdene ved projektet er afgørende.

 

Prisen svinger fra 100 kr. pr. meter* til 4000-5000 kr. pr. meter*. Intet projekt er for stort eller småt, og vi giver gerne et uforpligtende tilbud på netop din opgave.

 

Vi sørger desuden for levering og svejsning af rør, hvis dette ønskes. 

*Vejl. pris pr. meter

Styret boring opgaveløsning eksempler

Herunder kan du hente og se nogle af seneste kundeopgaver, vi har løst:

Hvilke begrænsninger er der ved styret boring?

Styret boring kan bruges i alle jordarter i Danmark, og begrænsningerne er dermed få. Begrænsningerne ved styret underboring afhænger af den valgte maskine til boringen, hvor udfordringer med f.eks. borestængernes bøjeradius kan forekomme.

 

Læs mere om metoden styret boring i denne brochure.

 Brochure om styret boring

 

Hvilke maskiner bruger vi til styret underboring?

Teknologien og maskinerne på området har udviklet sig betydeligt med tiden – også hos Munck Forsyningsledninger. I dag er vi med en lang række forskellige boremaskiner i stand til at dække en bred vifte af boreopgaver.

En af vores mindste modeller er Grundopit, som du kan lære mere om herunder:

Grundopit - etablerer ledninger og kabler på trange pladsforhold

Dimensioner på maskinen er kun 1,3 x 1,3 meter og 40 cm i højden! hvilket betyder at den er særdeles velegnet til f.eks. etablering af krydsende hovedledninger og stikledninger under meget trange pladsforhold. Maskinen sænkes ned i startgrubbe og borer således direkte fra kant af hul, herved undgås traditionel pladskrævende nedboring. Ved f.eks brug af klikrør kan der etableres større dimensioner selvom der ikke er plads til en pladskrævende indføringsgrubbe.

 

Kontrolordning for styret boring og gennempresning

Vi er optaget i den officielle kontrolordning for styret boring og gennempresning i Dansk Industri. Det betyder, at du er sikret uvildig kvalitetskontrol af arbejdet med styrbar boring.

 

Derudover er vi forhåndsgodkendt til at arbejde på Banedanmarks arealer, og alle vores medarbejdere er autoriseret.

  Kontrolordning – optagelsesbevis styret boring