Munck Forsyningsledninger vinder stor fjernvarmeopgave i Haderslev

27. maj 2021  |  

Munck Forsyningsledninger og Haderslev Fjernvarme har netop indgået aftale om udførelse af de to første gaskonverteringsopgaver for Haderslev Fjernvarme.

 

Munck Forsyningsledninger oplever i øjeblikket stor aktivitet på fjernvarmeområdet over hele landet. Senest i rækken af nye opgaver på fjernvarmearbejder er en rammeaftale med Haderslev Fjernvarme vedrørende anlægs- og smedearbejder i forbindelse med Haderslev Fjernvarme udvidelsesplan. Den konkrete opgave, som vedrører to områder i Haderslev By, har opstart efter sommerferien 2021 og forventes afsluttet i 2023.

 

”Vi er utrolig glade for at have vundet den første ud af forventet fire udbud i Haderslev Fjernvarmes udvidelsesplan. Munck Forsyningsledninger har over de seneste år opbygget stor erfaring med lignende gaskonverteringsprojekter hos bl.a. Fjernvarme Horsens, og har over tid udvidet vore kapacitet på området. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med Haderslev Fjernvarme, og ser frem til at gennemføre projekterne og derigennem også bidrage til den grønne omstilling”, fortæller regionsdirektør Per Jensen, som har ansvaret for Munck Forsyningsledningers aktiviteter i Jylland.

 

Grøn varme

 

Haderslev Fjernvarmes udvidelsesplan, som potentielt vedrører 3.300 boliger, skal bidrage til den grønne omstilling. For at få varmen ud til de 3.300 nye kunder, skal der nedgraves ca. 62 kilometer nye fjernvarmeledninger i 12 delområder fordelt på 4 udbud, hvoraf Munck Forsyningsledninger altså netop har vundet det første udbud.

 

Høj aktivitet og beskæftigelse

 

I Jylland arbejder Munck Forsyningsledninger på flere store rammeaftaler inden for fjernvarmeområdet, blandt andet i Aarhus, Horsens, Trekantområdet og i Sønderborg. Med den nye aftale i Haderslev kommer selskabet til at beskæftige et godt stykke over 200 medarbejdere alene med fjernvarmearbejde i Jylland, oplyser Per Jensen.

 

”Vi forventer, at det høje aktivitetsniveau på fjernvarmeområdet vil forsætte de kommende år - ikke mindst drevet af den grønne omstilling, hvor mange boliger skal konverteres fra fossile varmekilder til fjernvarme. Vi kan se, at flere forsyningssleskaber planlægger konverteringsprojekter, hvilket vi derfor forventer os meget af i fremtiden”, siger Per Jensen.

 

Travlhed på alle forretningsområder

 

Munck Forsyningsledninger, som beskæftiger sig med alt fra fjernvarme, fiber, el, vand, gas og kloak, omsatte i regnskabsåret 2020 for godt 1,1 mia. DKK. Heraf udgør omsætningen på fjernvarme ca. 350 mio. DKK.

 

”Munck Forsyningsledninger oplever ikke kun høj aktivitet på fjernvarmeområdet - også på de andre forretningsområder er der stor travlhed. Især på el-området forventer vi stigende aktivitet de kommende år, hvor vi blandt andet er i gang med at udføre et stort kabelprojekt for Energinet kaldet ”Viking Link”, slutter Per Jensen.

 

For yderligere informationer, kontakt venligst regionsdirektør Per Jensen på tlf.: 24 23 98 34.

Se flere nyheder