Tre byggepladser - tre sikkerhedstiltag

2. juni 2022  |  

Et højt sikkerhedsniveau er hver dag i fokus blandt Muncks medarbejdere. Tre forskellige byggepladser i Munck Forsyningsledninger har alle sikkerhedstiltag, der støtter op om Muncks vision om ”NUL ULYKKER”.

I Odense er Munck Forsyningsledninger netop nu i gang med et projekt med afvanding, belægning og gartnerarbejde af et parkeringsareal på ca. 4000 m2, og når der skal skæres ca. 3000 belægningssten skal ergonomien være i orden.

”Efter kundens ønske skal parkeringspladsen bestå af en del belægningsområder, så derfor er der rigtig mange belægningssten, der skal skæres. Vi har derfor valgt af leje en fliseskærerobot, som gør, at skærearbejdet udføres ergonomisk korrekt samtidig med, at støv og støj reduceres”, fortæller KSML-koordinator i Munck Forsyningsledninger, Jesper Johansen, der sammen med direktør, Flemming Skøtt, har besøgt byggepladsen i Odense samt to andre pladser i det jyske.

Fliseskæreroboten skærearbejdet udføres ergonomisk korrekt samtidig med, at støv og støj reduceres. 

Oplæring og arbejdsmiljørepræsentantens rolle er vigtig
På et vandprojekt i Århus er de to nye medarbejdere, Gürkan og Marcus, blevet sat godt ind i Muncks sikkerhedsprocedurer. 

”Alle medarbejdere – også de nye – skal igennem vores e-learning omkring sikkerheden på arbejdspladsen. Det giver den rette forståelse af, hvordan reglerne er, når man arbejder i Munck. Marcus og Gürkan er meget opmærksomme på at ”scanne pladsen”, inden dagens arbejde påbegyndes”, fortæller Jesper Johansen.


De to nye medarbejdere Gürkan og Marcus.

”Scan din plads” er et særligt fokuspunkt i sikkerhedsindsatsen ”NUL ULYKKER”, som går ud på, at man altid skal stille sig selv tre spørgsmål, inden arbejdet påbegyndes:

  • Hvad skal jeg i gang med?
  • Hvad kan gå galt?
  • Hvordan undgår jeg, at det går galt?

Til bl.a. at sørge for, at alle medarbejdere husker at tænke sikkerhed ind i en travl hverdag, spiller arbejdsmiljørepræsentanterne en vigtig rolle. Kim Jensen, har været ansat i Munck Forsyningsledninger i 14 år og er netop valgt til arbejdsmiljørepræsentant på et fjernvarmeprojekt i Sønderborg. ”Kim er en meget loyal medarbejder, og han kan godt lide at gøre en forskel. Som arbejdsmiljørepræsentant tager han ansvar for sin plads og er ikke bange for at sige fra eller påpege, hvis der er nogle sikkerhedsmæssige afvigelser”, afslutter Jesper Johansen og ser tilbage på tre gode byggepladsbesøg.


Kim Jensen er netop valgt til arbejdsmiljørepræsentant på et fjernvarmeprojekt i Sønderborg.

”Vi kan se, at der bliver tænkt og handlet på sikkerhed og arbejdsmiljø på vores byggepladser, og at der er en rigtig god kommunikation og koordinering mellem de forskellige faggrupper, der arbejder sammen.”

Se flere nyheder