Sidste kabeltræk på Viking Link i Danmark er i mål

23. juni 2022  |  

En vigtig milepæl på Viking Link-projektet blev fejret i onsdags, hvor den sidste sektion af det store jævnstrømskabel på dansk jord blev etableret.

Verdens længste el-forbindelse skal stå klar i slutningen af 2023, hvor den forbinder el-systemerne i Danmark og England med det formål at understøtte den grønne omstilling og sikre forsyningssikkerhed for begge lande. Munck Forsyningsledninger har sammen med Energinet stået for nedgravningen af et 525 kV jævnstrømskabel, som går fra Houstrup Stand til Revsing ved Vejen – og i onsdags blev de sidste 1500 meter af den 75 km lange strækning etableret, hvilket blev fejret med en særlig markering.Helt tæt på det sidste kabeltræk
Energinet, som står bag den danske del af Viking Link, havde inviteret de involverede parter fra Munck Forsyningsledninger, Energinet og NKT (leverandør af kablerne) til en sammenkomst for at fejre den vigtige milepæl.

Efter en kort præsentation af projektet fra projektledelsen hos Energinet gik kabeltrækningen i gang, hvor det 1492 meter lange jævnstrømskabel blev trukket ned i udgravningen med en wire. Kablet blev løftet med maskine og flere folk i udgravningen, som sikrede den korrekte placering af kablet.Inden markeringen sluttede med lidt til ganen fra madvognen, kunne lokale arkæologer fortælle om de fund, de har gjort forud for udgravningen, hvor der bl.a. blev fundet spor fra den vestjyske vikingetid samt spor fra en voldgrav til en herregård, som var ejet af Magrethe den første og stammer tilbage fra Middelalderen.  

Se flere nyheder